Ve dnech 4. – 6. června 2024 jsme se aktivně zúčastnili veletrhu URBIS The Smart Cities Meetup.

URBIS podpořily Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ministerstvo životního prostředí ČR, Ministerstvo dopravy ČR, Svaz měst a obcí ČR, Sdružení místních samospráv ČR, Jihomoravský kraj, statutární město Brno a desítky dalších profesních sdružení a institucí. Mezi hosty veletrhu byli mimo jiné ministr životního prostředí ČR Petr Hladík a ministr dopravy ČR Martin Kupka.

Cílem veletrhu bylo zprostředkovat zástupcům samospráv informace o možnostech zavádění inovací a dalších aktérech inovačního ekosystému i příklady dobré praxe.

V rámci konferenčního programu na téma „Funkční regionální inovační ekosystém jako opora měst a obcí“ vystoupil 1. náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Ing. Jakub Unucka, Ph.D., MBA.

Moravskoslezské energetické centrum, p.o. zde mimo své aktivity prezentovalo i strategický projekt Centrum veřejných energetiků. Na tomto originálním konceptu energetického poradenství pro obce chceme ukázat, že Moravskoslezský kraj je připraven být lídrem v inovativních řešeních ve veřejném sektoru.