Dne 29. září 2024 proběhl v Třinci Den mobility, zaměřený na moderní trendy v dopravě, udržitelnost a nové technologie. Na této akci byly k vidění exponáty a stánky, které se věnovaly čisté mobilitě, elektromobilům, elektrickým motokárám a motorkám, elektrokolům, ale také veteránům.

Centrum veřejných energetiků (CVE) se svým stánkem nemohlo chybět na této události zaměřené na čistou mobilitu. CVE se dlouhodobě věnuje zvyšování povědomí o energetice a moderních technologií, což návštěvníkům Dne mobility prezentovalo na svém stánku. Pro děti byly připraveny omalovánky, křížovky a kvízy zaměřené na elektromobilitu. Za jejich úspěšné vyplnění si děti mohly odnést drobné dárky.

Největší atrakcí stánku CVE však byl elektromobil Hyundai KONA Electric, který organizaci zapůjčila společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. Tento vůz má CVE k dispozici bezplatně po dobu šesti měsíců jako součást projektu „Společně pro elektromobilitu“, jehož cílem je podpořit rozvoj elektromobility v regionu a zvýšit povědomí veřejnosti o těchto technologiích.

Více o akci naleznete zde.